Farní charita Týn nad Vltavou pravidelně pořádá sbírku oblečení ve spolupráci s Diakonií Broumov. Lidé mohou přinášet oblečení a věci, které se odesílají do centra občanského sdružení Diakonie v Broumově. Odtud se po roztřídění posílá pomoc potřebným lidem u nás (azylové domy apod.) i v zahraničí a vytvářejí se zde zásoby pro případ větších humanitárních krizí.

Tato akce přináší užitek hned v několika rovinách. V prvé řadě je to přímá pomoc potřebným a chudým, ale také je důležité, že věci, které jsou funkční, pro jednoho člověka již nepotřebné, mohou ještě dobře posloužit jiným lidem a nekončí tak předčasně v popelnicích, což má příznivý vliv na ekologii.

Sbírky věcí probíhají dvakrát za rok - na jaře a na podzim . Přesný termín sbírek bývá stanoven podle data odvozu  Diakonie Broumov.

Farní charita Týn nad Vltavou nemůže vybírat věci průběžně, protože nemá vhodné skladovací prostory na vybrané oblečení a věci.

Přesný termín sbírky bývá inzerován v měsíčníku Vltavín, na letácích v oknech Farní charity (Děkanská 220) a na našich webových stránkách.

Co vybíráme:

oblečení z bavlněného materiálu – i poškozené

zimní oblečení – jen nepoškozené ( bez fleků, děr, molů, rozbitých zipů)

lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony, látky,

peří, péřové přikrývky a polštáře, deky a přikrývky,

hračky a školní  potřeby – jen nepoškozené,

nepoškozená obuv (dámské, pánské, dětské)

kabelky, tašky, batohy a peněženky

larisy, vlněné deky

finanční prostředky na dopravu

Věci prosíme zabalené do igelitových pytlů, dobře zavázané – připravené k transportu.

Další informace na tel. 731 402 995, email: info@farnicharita.cz

Tisková zpráva - Vodní kapky pomáhají v Čechách i Africe

Šek na 118 880 korun, které přispějí k lepšímu přístupu obyvatel Konga k pitné vodě, si u příležitosti svátku Tří králů převzal ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.

Tento finanční příspěvek je výsledkem humanitárního projektu Vodní kapky společnosti ENERGIE AG BOHEMIA, který právě vstupuje do jubilejního desátého ročníku. Snaží se pomáhat obyvatelům oblasti Kilwa-Kasenga v africkém Kongu k přístupu k pitné vodě. Šest let jsou Vodní kapky doma také v České republice, kde se zaměřují na pomoc především handicapovaným a jinak znevýhodněným spoluobčanům.

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2015 NA JE TEMELÍN

Dne 09. 01. 2015 proběhlo poprvé v historii Tříkrálové sbírky koledování na JE Temelín.