Charita je nevýdělečnou organizací a její služba se však bez finančních prostředků neobejde, zvláště, je-li dbáno na její kvalitní a profesionální provedení. Jsme velmi vděční všem našim dárcům a příznivcům za jejich podporu a důvěru v naši práci. Rádi bychom i v budoucnu Vaši důvěru nezklamali. Všem našim dárcům patří naše upřímné díky.

Informace pro sponzory

Podpora neziskových organizací ze strany komerčního sektoru je projevem rozvinuté občanské společnosti a vysoké podnikatelské etiky. Farní charita Týn nad Vltavou si proto této podpory nesmírně váží. Pokud i vy nemáte možnost pomoci potřebným přímo, můžete tak učinit prostřednictvím nás.

Daňové úlevy dárce

Zákon 586/1992 Sb. v platném znění o dani z příjmů umožňuje dárcům odečíst z daňového základu částky darů poskytnutých na charitativní účely. Fyzické osoby mohou podle § 15 odst. 8 od základu daně odečíst hodnotu darů, pokud jejich celková částka za zdanitelné období přesáhne 2% ze základu daně anebo činí alespoň 1000 Kč. Nejvýše však lze odečíst 10% ze základu daně. Právnické osoby dar mohou odečíst podle § 20 odst. 8, pokud částka činí alespoň 2000 Kč, nejvýše však 5% ze základu daně.

Formy podpory

materiální dary: Vámi darované věci dostávají sociálně slabí lidé z okruhu naší působnosti.

Věci, které nejsou přímo darované potřebný lidem z našeho okolí, jsou odevzdány do sbírky věcí a oblečení, každoročne pořádáné ve spoluprácii s Diakonii Broumov.

hotovostní dary:

• hotovost můžete předat do pokladny Farní charity Týn nad Vltavou

• bezhotovostním převodem na účet číslo: 000107 - 6819400237/0100 Komerční Banka

On-line formulář - žádost o potvrzení daru

Církevní sbírky

Církevní sbírky pro charitu v Týně nad Vltavou povoluje a vyhlašuje každý rok místní duchovní správce farnosti.  Mimo to se vyhlašují mimořádné humanitární sbírky a to dle potřeby.

Každoročně probíhá v období Tří králů charitní sbírka.

Nebyly nalezeny žádné odkazy.