Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

14. PLES FARNÍ CHARITY TÝN NAD VLTAVOU

Farní charita Týn nad Vltavou zve své přátele a příznivce na tradiční charitní ples, který se koná v pátek 9. února 2018 v sále ve Zvěrkovicích. Začátek ve 20 hodin.

Místo: Sál Zvěrkovice
Termín: 9. 2. 2018, 20:00

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

14. PLES FARNÍ CHARITY TÝN NAD VLTAVOU

Podrobné výsledky Tříkrálové sbírky 2018 v Týně nad Vltavou a okolí

20180107_132444Díky štědrosti dárců překročil výtěžek Tříkrálové sbírky hranici čtvrtmilionu! V pondělí 15. 1. 2018 Farní charita Týn pod dohledem zástupce Města Týn nad Vltavou rozpečetila kasičky, se kterými se již po osmnácté vydali skupinky tříkrálových koledníků do ulic města Týn nad Vltavou a okolních vesnic, aby oslovili veřejnost a požádali o finanční příspěvek na pomoc pro lidi v nouzi u nás i v zahraničí. Po dlouhém sčítání došla k rekordnímu výsledku 250 050 Kč!  S radostí můžeme konstatovat, že byli koledníci Farní charity Týn nad Vltavou přijati laskavě. Otevřeli jste jim svá srdce i své peněženky a za to vám patří velký dík.

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Výsledky TKS 2018 jsou již známy

218 679,- Kč je výsledek letošní sbírky v Kamenici n. L. a okolí a upřímně, opravdu jsme ho nečekali. Máme velkou radost, že lidé byli opět velmi štědří a ke koledníkům vstřícní. Úplně poprvé se koledníci dostali i do obcí Vlkosovice, Dobešov a Žďár. Děkujeme všem za příspěvky a za pomoc.

výsledky podle obcí

graf vývoje TKS 2001-2018

Tisková zpráva - Vodní kapky pomáhají v Čechách i Africe

Šek na 118 880 korun, které přispějí k lepšímu přístupu obyvatel Konga k pitné vodě, si u příležitosti svátku Tří králů převzal ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.

Tento finanční příspěvek je výsledkem humanitárního projektu Vodní kapky společnosti ENERGIE AG BOHEMIA, který právě vstupuje do jubilejního desátého ročníku. Snaží se pomáhat obyvatelům oblasti Kilwa-Kasenga v africkém Kongu k přístupu k pitné vodě. Šest let jsou Vodní kapky doma také v České republice, kde se zaměřují na pomoc především handicapovaným a jinak znevýhodněným spoluobčanům.

Králové z Kamenice n. L. na Tříkrálovém koncertě v Brně

Skupina králů a jejich doprovodu z Kamenice n. L. se poprvé zúčstnila Tříkrálového koncertu v Brně, který přenášela ČT1 v neděli 7. ledna v přímém přenosu.

koncertfotogalerie

V Kamenici n. Lipou a okolí je dokoledováno

IMG_7868V Kamenici n. Lipou a okolí proběhla tradiční Tříkrálová sbírka v sobotu 6. ledna a zdá se, že byla úspěšná a radostná zároveň.

fotogalerie

život 90_