AKCE V RÁMCI ORANŽOVÉHO ROKU

V rámci Oranžového roku 2017 byl podpořen projekt SOS Rodina, který se zaměřuje na pomoc rodinám s dětmi, které jsou v evidenci orgánu sociálně právní ochrany dětí. Dále byly podpořeny aktivity, které pořádalo Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bongo a Klub seniorů Senior Šance. Děti a senioři tak měli možnost účastnit se Dnu dětí, Hallowenu, Čarodějnického reje, Mikulášské besídky a výtvarného tvoření.

Děkujeme Jaderné elektrárně Temelín, Skupina ČEZ, že podporuje v rámci Oranžového roku aktivity Farní charity Týn nad Vltavou. ETE_logo jako obrázek

10. prosince 2017 proběhla v kostele sv. Jakuba Mikulášská besídka s písničkami, s legendou o Svatém Mikuláši a samozřejmě s návštěvou svatého Mikuláše, který na závěr všechny děti obdaroval. Mikulášská besídka má svoje kouzlo právě v tom, že se koná v kostele, což je místo, které k adventu přímo patří. Advent je doba očekávání příchodu Ježíše Krista - jeho narození, doba příprav na nejkrásnější svátky v roce - na Vánoce. Proto mnozí využili možnost strávit nedělní adventní odpoledne poklidnější a komornější formou. legendu o svatém Mikuláši, která se traduje již více než tisíc let, písničky, hádanky pro děti a spoustu další zábavy. Foto Mikulášská besídka