Bongo volá SOS...

Po 13 letech hrozí Nízkoprahovému zařízení pro děti a mládež Bongo uzavření a ukončení potřebné sociální služby pro ohrožené děti a mládež. Proč by měly děti a mládež ztratit bezplatný, bezpečný prostor, kde mohou v odpoledních hodinách trávit volný čas? Proč od března 2018 hrozí, že děti a mládež ztratí možnost obrátit se o pomoc na pracovníky Bonga, kteří pomáhají řešit jejich problémy a svízelné situace? Více uvádí ředitelka Farní charity Týn v tomto článku.

Chtěla jsem všechny požádat o pomoc, o záchranu Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Bongo. Tuto službu pro děti a mládež ve věku 10 – 26 let poskytujeme v Týně již od roku 2005. Nabízíme dětem a mládeži bezplatný, bezpečný prostor kde mohou v odpoledních hodinách trávit volný čas. V Bongu se mladým věnují tři pracovníci, kteří pomáhají řešit jejich problémy a svízelné situace (více na http://tyn.charita.cz/nizkoprahove-zarizeni-pro-deti-a-mladez-bongo/). Bongo nyní poskytuje služby v areálu společenského domu na Hlinkách (bývalé prostory kina), bohužel jen do března 2018, poté musíme prostor vyklidit a činnost ukončit. Je to pro nás velká rána, umírá náš projekt, který byl od nuly vybudován a pomáhá od pondělí do pátku zhruba 23 dětem denně. A od března nebude kam jít, kde hledat pomoc, radu s problémy ve škole, kamarády, rodiči, apod. Prosím pomozte nám najít prostor, zázemí této služby. Více informací poskytne ředitelka Daniela Werbynská Laschová 731402990 nebo vedoucí sociální služby Bc. Jitka Dopitová 731402991. Děkujeme.

život 90_

Občanské sdružení