TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2018

Dobročinnou akci Tříkrálová sbírka pořádá každoročně Charita Česká republika, na Vltavotýnsku konkrétně Farní charita Týn nad Vltavou. V lednu 2018 se již po osmnácté vydají skupinky tříkrálových koledníků do ulic města Týn nad Vltavou a okolních vesnic, aby oslovili veřejnost a požádali o pomoc pro lidi v nouzi u nás i v zahraničí. Ve dnech od 1. do 14. ledna přijdou do Vašich domovů tříkráloví koledníci, aby Vám zazpívali, přinesli radost a Boží požehnání, a také koledovali pro ty, kteří to nejvíce potřebují. Pro lidi, kteří se mnohdy ne vlastním zaviněním dostali do svízelné situace, a není v jejich silách ji řešit.

• Koledníci Farní charity Týn nad Vltavou se budou moci prokázat průkazkou, která bude shodná s občanským průkazem vedoucího skupiny, dále budou rozdávat charitní cukříky a kalendáříky.
  • Pokud si to budete přát, mohou vaše dveře označit svěcenou křídou písmeny K+M+B a letopočtem.
  • Příspěvky od Vás budou vybírat do zapečetěných pokladniček (s razítkem Farní charity a Města Týn nad Vltavou).
  • Tříkrálová sbírka v Týně nad Vltavou a okolí (v Předčicích, Modré Hůrce, Neznašově, Všemyslicích, Všeteči, Bohunicích, Temelíně, Zvěrkovicích, Litoradlicích, Lhotě pod Horami, Dolním Bukovsku, Neplachově, Zálší, Žimuticích, Bečicích, Smilovicích, Dobšicích, Borkovicích, Březnici, Blatci, Čenkově, Hodětíně, Hartmanicích,…) a bude probíhat ve dnech od 1. 1. 2018 do 14. 1. 2018.
  • Část sbírky je určena na humanitární pomoc do zahraničí. Další část vybraných peněz použije Farní charita Týn nad Vltavou na dofinancování svých sociálních služeb a projektů: občanské poradny, nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Bongo, pečovatelské služby, Senior Šance a SOS Rodina (více o našich službách a projektech na našich webových stránkách www.tyn.charita.cz).

Prosíme, otevřete koledníkům svoje dveře a srdce, podpořte charitní dílo. Děkujeme Farní charita Týn nad Vltavou.

život 90_

Občanské sdružení