Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Podrobné výsledky Tříkrálové sbírky 2019 v Týně nad Vltavou a okolí

V neděli 13. ledna 2019 jste ještě mohli v ulicích potkat poslední skupinky koledníků Tříkrálové sbírky, kteří navštívili Vaše domovy, přinesli Vám pozdrav, přání všeho nejlepšího a Božího požehnání do roku 2019 a také Vás požádali o finanční příspěvek na pomoc pro lidi v nouzi u nás i v zahraničí. Dnes má Farní charita Týn sečteno. Pod dohledem zástupce Města Týn nad Vltavou rozpečetila kasičky. Po dlouhém sčítání a velkém napětí, zda letošní výtěžek dosáhne stejně jako loni na čtvtmilionovou hranici, Vám s radostí oznamujeme, že ANO. Dokonce byla překonána a výtěžek Tříkrálové sbírky Farní charity Týn nad Vltavou v roce 2019 činí 280 580 Kč.

Děkujeme všem dárcům za jejich dary. S radostí můžeme konstatovat, že byli koledníci Farní charity Týn nad Vltavou přijati laskavě. Otevřeli jste jim svá srdce i své peněženky a za to vám patří velký dík.

Tři králové dokoledovali. Na mnoha místech pomáhají i stmelují

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka je u konce. Od 1. do 14. ledna mohli lidé potkávat po celé republice tisícovky koledníků, kteří koledovali ve prospěch potřebných. V českobudějovické diecézi se jich zapojilo přes 5 tisíc. Předběžné výsledky obětavého snažení „králů“ naznačují, že v letošním roce by na mnoha místech mohl být překonán loňský rekord.

Vedení českobudějovických Charit přineslo požehnání svým partnerům

České Budějovice –  Tři králové z Charity  v pondělí 7. ledna dopoledne přinesli požehnání hned do několika spřátelených institucích v Českých Budějovicích. V netradiční roli Třech králů se objevili prezident a ředitel Diecézní charity Č. Budějovice a ředitel Městské charity Č. Budějovice. Charitní Tři králové za doprovodu kytary zapěli koledu My Tři králové jdeme k vám a symbolicky zpěvem a formulí C + M + B 2019, psanou svěcenou křídou, požehnali svým partnerům a spolupracovníkům.

Tříkrálová sbírka týnské charity v Katolickém týdeníku

V Katolickém týdeníku 1/2019, který vychází tento týden,byla vydána příloha Caritas věnovaná Tříkrálové sbírce, jejímu smyslu (texty od arcibiskupa Jana Graubnera, ředitele Lukáše Curyla a prezidenta Pavla Posáda) a praktickému využití vykoledovaných peněz (na příkladu Králík, Týna nad Vltavou, Písku, Jindřichova Hradce či africké Zambie).

O Tříkrálové sbírce Farní charity týn nad Vltavou si můžete přečíst na straně 10. Článek Caritas_2019_1.pdf

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích: konejme dobro s radostí a opravdovostí

České Budějovice, českobudějovická diecéze – Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích byla odstartována Tříkrálová sbírka 2019 slavnostním požehnáním od českobudějovického biskupa Pavla Posáda. Letos poprvé v katedrále sv. Mikuláše. Koledníci v čele se Třemi králi na koních vyšli v 16 hod od katedrály směrem k náměstí Přemysla Otakara II. Poté koledníkům z celé diecéze v katedrále světící biskup Pavel požehnal a popřál všem "králům", aby své poslání konali s radostí a vnitřní opravdovostí.

Koledníci z Týna se zúčastnili požehnání v katedrále sv. Mikuláše

Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích  proběhlo slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019. Do průvodu koledníků v čele se Třemi králi na koních se zapojili koledníci z celé diecéze. Vydali se od katedrály sv. Mikuláše kolem náměstí Přemysla Otakara II. Po návratu do katedrály  koledníkům  požehnal českobudějovický biskup Mons. Vlastimil Kročil. Akce se konala pod záštitou primátora Ing. Jiřího Svobody a magistrátu města České Budějovice.

Ježíškova prosba

Vánoce - Ježíškovo poděkování

Chtěl bych velmi, velmi poděkovat všem milým a hodným lidem a Ježíškovým vnoučatům, kteří mi pomohli splnit přání dětí i seniorů a přispěli do Ježíškovy sbírky pořádané Farní charitou v Týně nad Vltavou. Radost byla veliká a vám všem patří obrovský dík! Ježíšek