Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Podpořte Charitu Týn v Národní potravinové sbírce

V sobotu 10. 11. 2018 bude probíhat ve vltavotýnském Penny Marketu Národní potravinová sbírka. Od 8 do 20 hodin budou za pokladnami vybírat pracovnice a dobrovolníci Farní charity Týn na Vltavou dary od nakupujích, kteří se rozhodli koupit něco navíc také pro ostatní, kteří trpí nouzí. Darovat můžete trvanlivé potraviny a drogistické zboží.  Vaše dary Farní charita Týn nad Vltavou bude využívat pro pomoc chudým lidem, zejména rodinám s malými dětmi,matkám samoživitelkám, lidem, kteří se dostali do těžké životní situace. Farní charita Týn děkuje prodejně Penny Market v Týně nad Vltavou, Průmyslová 560 za opakovanou možnost zapojit se do Národní potravinové sbírky.               Plakát NPS

Program Klubu seniorů říjen 2018

Navštivte Klub seniorů Senior Šance. Je to prostor pro komunikaci, aktivní trávení volného času, naučíte se nové věci a mnohem více. Najdete nás na adrese Děkanská 220 (prostory fary). Více o aktivitách Akce klubu

YoungCaritas.cz aneb mladé dobrovolnictví

České BudějoviceDiecézní charita České Budějovice od roku 2019 zařadí mezi programy svého Dobrovolnického centra nový projekt YoungCaritas.cz, který cílí na podporu dobrovolnictví, solidarity a prosociálního chování dětí a mládeže. K tříleté podpoře tohoto jedinečného projektu se spolupracující firma Energie AG Bohemia zavázala symbolicky 27. září na Den Charity.

Výstava Jsme ze stejné planety na Jihočeské univerzitě uvítá nový akademický rok

České Budějovice – Putovní výstava fotografií Jinřicha Štreita Jsme ze stejné planety přivítá od 3. do 19. října nový akademický rok 2018/2019 ve foyer budovy Rrektorátu a Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Výstava mapuje osudy lidí, kteří se narodili stovky a tisíce kilometrů od českých hranic, ale rozhodli se žít v České republice. Putovní výstavu po jihočeské metropoli realizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice.

Charita v Sušici vytvořila Kuchařku pro každého

SušiceOblastní charita Sušice přišla se zajímavým nápadem – kuchařkou jednodnoduchých a levných receptů ze surovin, které řada Charit distribuuje lidem v nouzi v rámci potravinové pomoci prostřednictvím projektu FEAD a spolupráce s Potravinovou bankou. Kuchařka navíc bude dále rozšiřována a doplňována o další recepty.

SENIOR TAXI v Kamenici nad Lipou pod značkou Charity

Na Den Charity - 27. září jsme si v Kamenici nad Lipou nadělili netradiční dárek. Nově budeme od října provozovat službu pro seniory - SENIOR TAXI

V Domě sv. Františka našli domov staří kněží

Veselí nad Lužnicí – Charitní Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí navštívil štáb České televize v rámci pořadu Křesťanský magazín. Jejich reportáž je věnována starým kněžím, kteří se přestěhovali z bývalého českobudějovického kněžského domova právě do tohoto charitního zařízení.

Den charity v Týně nad Vltavou

Ráda bych vás pozvala do nového, úžasného prostoru NZDM Bongo v rámci Dne charity, kde se dne 27. 9. 2018 bude konat DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Zařátek prezentace a představení NZDM v 9:30, konec Dne otevřených dveří ve 13 hodin. Od 13 hodin bude NZDM Bongo otevřeno pro klienty a zájemce o službu.
Těším se na setkání.

Mgr. Daniela Werbynská Laschová, ředitelka Farní charity Týn nad Vltavou

Pouť ke sv. Františkovi ve Veselí nad Lužnicí

Veselí nad Lužnicí – Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí srdečně zve na tradiční Pouť ke sv. Františkovi z Assisi, kterou bude 4. října slavit svátek patrona tohoto zařízení, jemuž byla vlastní láska k Bohu i všem (nejen lidským) bližním. Pouť bude od 9:30 zahájena bohoslužbou s českobudějovickým světícím biskupem Mons. Pavlem Posádem. Těšíme se na společné setkání s Vámi!