Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

DOBROkafe uvedlo projekt YoungCaritas.cz do Českých Budějovic

České Budějovice – Ve čtvrtek 25. dubna Kanovnickou ulicí zavoněla káva. A ne ledajaká! DOBROkafe poprvé oficiálně představilo veřejnosti nový projekt českobudějovické Diecézní charity, jež vznikl díky podpoře  společnosti ENERGIE AG BOHEMIA. Iniciativa YoungCaritas.cz cílí na podporu dobrovolnictví, solidarity a prosociálního chování dětí a mládeže.

Bezdomovecké divadlo představí Křížovou cestu bezdomovců

České Budějovice – Paralela křížové cesty Ježíše Krista s příběhem člověka bez domova. Originální představení stěžejního tématu Velikonoc s názvem Křížová cesta bezdomovce, aneb selhání a beznaděj jako „stavební kámen“ pro nový začátek sehraje Bezdomovecké divadlo Domu sv. Pavla 3. dubna od 19 hod ve Studentském kostele svaté Rodiny v Českých Budějovicích.

Senioři z Klubu Senior Šance se utkají ve 2. hospodském kvízu

V pondělí 8. dubna 2019 od 16 hodin se bude konat v  týnském Bridge Baru speciální hospodský kvíz věnovaný senirům z Klubu Senior Šance Farní charity Týn nad Vltavou. Hospodský kvíz, který proběhl 3.12. 2018, se setkal u seniorů s velmi kladným ohlasem a na konání 2. kvízu se senioři velmi těší.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

MDŽ: Charita pro ženy a květina je bonusem

Při příležitosti Mezinárodního dne žen se snažíme ženám projevit úctu. A také jim aktivně pomoci, protože rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Na ženách obvykle leží hlavní tíže péče o domácnost a děti. Pokud se rozpadne rodinné soužití, ocitají se ženy ve velmi svízelných situacích. Řada z nich je mnohdy nedokáže sama řešit. Na straně všech ohrožených a bezbranných tradičně stojí i Charita Česká republika.

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.

Cesta kamenů v Domě sv. Františka až do konce května

Veselí nad Lužnicí –  28. února 2019 proběhla v Domě sv. Františka vernisáž výstavy fotografií Cesta kamenů, jejichž autory jsou Luboš Tuháček a aktivizační pracovnice Eva Kutišová. Výstavou se můžete potěšit až do konce května 2019 právě ve veselském Domě sv. Františka.

Aktuální pracovní příležitosti v Domě sv. Františka

Do Domu sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí při Diecézní charitě České Budějovice hledáme:
Pečovatele/ku – na výpomoc během letních měsíců hledáme pracovníky pro přímou ošetřovatelskou péči s lidmi se zdravotním nebo mentálním postižením;
Aktivizační/ho pracovníka/ici – hledáme zapáleného a kreativního člověka, který by byl ochoten pomáhat vyplnit volný čas lidem se zdravotním a mentálním postižením. Jedná se především o práci během víkendů či zástup při dovolené, 2-3 hodiny/den, vhodné jako brigáda.
Bližší informace podá vedoucí Domu sv. Františka Mgr. Ivana Mrázová, tel.: 737 420 274, e-mail: ivana.mrazova@dchcb.charita.cz

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Výstava fotografií Cesta Kamenů

Veselí nad Lužnicí – Zveme Vás na výstavu fotografií nazvanou Cesta kamenů, kterou společně připravili autoři Luboš Tuháček, uživatel chráněného bydlení Dům sv. Františka, a aktivizační pracovnice Eva Kutišová.
Vernisáž výstavy proběhne 28. února 2019 od 18 hodin v Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí, kdy vystoupí jindřichohradecký soubor EASY school.
Výstava potrvá do 31. května 2019 a můžete ji navštívit ve všední dny od 14:30 do 16:30.