Podrobné výsledky Tříkrálové sbírky 2019 v Týně nad Vltavou a okolí

V neděli 13. ledna 2019 jste ještě mohli v ulicích potkat poslední skupinky koledníků Tříkrálové sbírky, kteří navštívili Vaše domovy, přinesli Vám pozdrav, přání všeho nejlepšího a Božího požehnání do roku 2019 a také Vás požádali o finanční příspěvek na pomoc pro lidi v nouzi u nás i v zahraničí. Dnes má Farní charita Týn sečteno. Pod dohledem zástupce Města Týn nad Vltavou rozpečetila kasičky. Po dlouhém sčítání a velkém napětí, zda letošní výtěžek dosáhne stejně jako loni na čtvtmilionovou hranici, Vám s radostí oznamujeme, že ANO. Dokonce byla překonána a výtěžek Tříkrálové sbírky Farní charity Týn nad Vltavou v roce 2019 činí 280 580 Kč.

Děkujeme všem dárcům za jejich dary. S radostí můžeme konstatovat, že byli koledníci Farní charity Týn nad Vltavou přijati laskavě. Otevřeli jste jim svá srdce i své peněženky a za to vám patří velký dík.

Tři králové dokoledovali. Na mnoha místech pomáhají i stmelují

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka je u konce. Od 1. do 14. ledna mohli lidé potkávat po celé republice tisícovky koledníků, kteří koledovali ve prospěch potřebných. V českobudějovické diecézi se jich zapojilo přes 5 tisíc. Předběžné výsledky obětavého snažení „králů“ naznačují, že v letošním roce by na mnoha místech mohl být překonán loňský rekord.

Vedení českobudějovických Charit přineslo požehnání svým partnerům

České Budějovice –  Tři králové z Charity  v pondělí 7. ledna dopoledne přinesli požehnání hned do několika spřátelených institucích v Českých Budějovicích. V netradiční roli Třech králů se objevili prezident a ředitel Diecézní charity Č. Budějovice a ředitel Městské charity Č. Budějovice. Charitní Tři králové za doprovodu kytary zapěli koledu My Tři králové jdeme k vám a symbolicky zpěvem a formulí C + M + B 2019, psanou svěcenou křídou, požehnali svým partnerům a spolupracovníkům.

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích: konejme dobro s radostí a opravdovostí

České Budějovice, českobudějovická diecéze – Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích byla odstartována Tříkrálová sbírka 2019 slavnostním požehnáním od českobudějovického biskupa Pavla Posáda. Letos poprvé v katedrále sv. Mikuláše. Koledníci v čele se Třemi králi na koních vyšli v 16 hod od katedrály směrem k náměstí Přemysla Otakara II. Poté koledníkům z celé diecéze v katedrále světící biskup Pavel požehnal a popřál všem "králům", aby své poslání konali s radostí a vnitřní opravdovostí.

Koledníci z Týna se zúčastnili požehnání v katedrále sv. Mikuláše

Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích  proběhlo slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019. Do průvodu koledníků v čele se Třemi králi na koních se zapojili koledníci z celé diecéze. Vydali se od katedrály sv. Mikuláše kolem náměstí Přemysla Otakara II. Po návratu do katedrály  koledníkům  požehnal českobudějovický biskup Mons. Vlastimil Kročil. Akce se konala pod záštitou primátora Ing. Jiřího Svobody a magistrátu města České Budějovice.

Vánoce - Ježíškovo poděkování

Chtěl bych velmi, velmi poděkovat všem milým a hodným lidem a Ježíškovým vnoučatům, kteří mi pomohli splnit přání dětí i seniorů a přispěli do Ježíškovy sbírky pořádané Farní charitou v Týně nad Vltavou. Radost byla veliká a vám všem patří obrovský dík! Ježíšek

Vánoce patří i lidem na okraji. Pro Charitu není o svátcích nikdo vyloučen

Modlitba za přežití zimy v Azylovém domě sv. Terezie 20. 12. 2018

Vánoce patří chudým i bohatým, protože Spasitel se narodil pro každého. Tímto heslem se řídí i pracovníci Charity Česká republika, když vymýšlí, jak připravit sváteční chvíle pro ty, kterým pomáhají po celý rok – chudým lidem na okraji, osamělým a lidem bez domova. Aby i pro ně prožili Boží narozeniny jako „radostnou zvěst“. I chudí a vyloučení nechť zažijí sílu přátelské pospolitosti. Připojit se k Charitě mohou i dobrovolníci.

Dar splněného přání: Papež František se seznámil s životní příběhem paní Marie

Vatikán, České Budějovice, Veselí nad Lužnicí – Delegace z Českých Budějovic během audience u papeže Františka předala "3 jablka", dary od sv. Mikuláše: požehnané pivo, perníky pro sociálně slabé rodiny a splněné přání setkání s papežem. Hned dva dary měly co dočinění s českobudějovickou diecézní charitou – Požehnaný ležák a splněné přání setkat se s papežem. Svatý otec se seznámil s životním příběhem paní Marie Jarošové, obyvatelky charitního Domu sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Ilustrační snímek Charita Česká republika

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Mikulášská besídka

V neděli 9. 12. 2018 od 15 hodin uspořádala Farní charita Týn nad Vltavouv kostele sv. Jakuba Mikulášskou besídku.