Hospodský kvíz

Pijte s rozumem. A na seniory. Hospodský kvíz v Bridge Baru přinesl týnským seniorům bezmála 9000 Kč. Již téměř rok se v týnském Bridge Baru při Hospodském kvízu pije s rozumem. V lednu letošního roku přineslo Studio Olympie do Týna nad Vltavou nový rozměr hospodské zábavy, kdy si soutěžící u piva a dobrého jídla měří své znalosti a důvtip. Pravidelná čtvrteční akce si rychle získala popularitu a ve čtvrtek 15. listopadu se u Starého mostu v Bridge Baru hrál již 43. Hospodský kvíz.

Právě na kvízu s pořadovým číslem 43 nebyly v centru pozornosti prestižní kvízové body, ale především charitativní sbírka pro vltavotýnský klub Senior Šance. „Hospodský kvíz je oblíbenou akcí, kolem níž se vytvořila komunita více než 100 lidí. Naši aktivní kvízovou rodinu jsme zapojili do charitativního projektu, kdy cílem bylo získat prostředky pro zajištění smysluplného programu pro týnské seniory,“ vysvětluje jeden z dvojice moderátorů ze Studia Olympie Jaroslav Brom. „Klubu Senior Šance jsme se rozhodli věnovat kompletní startovné, které činí 50 Kč za osobu. Za každého účastníka jsme přihodili 10 Kč, pozadu nezůstal ani pan domácí z Bridge Baru Martin Ambrož, který za každé vypité pivo doplnil 5 Kč. Na kvíz dorazilo rekordních 80 soutěžících, což v součtu s vydraženými tričky a dobrovolnými příspěvky nakonec v konečném účtování znamená částku 8888 Kč,“ spokojeně doplňuje druhý z moderátorského dua Vlastimil Švík.

Studio Olympie bezmála devítitisícový příspěvek předá ředitelce klubu Senior Šance Mgr. Daniele Laschové v pondělí 3. prosince, kdy se v Bridge Baru uskuteční speciální Hospodský kvíz určený exkluzivně týnským seniorům. „Konkrétní využití našeho příspěvku necháváme plně v kompetenci klubu Senior Šance. Paní Mgr. Laschová a její kolegyně paní Krejčová mají náš obdiv za to, s jakou péčí a pozorností se týnským seniorům věnují. Jsme si jisti, že nyní v předvánočním období získanou částku využijí tak, aby přispěla k úsměvům na tvářích našich starších spoluobčanů,“ uzavírá Jaroslav Brom.

Charitativní kvíz pro Senior Šance proběhl pod záštitou a podporou celorepublikové organizace Hospodský kvíz.

Kvíz pro SENIORY.png