Mikulášská besídka

V neděli 9. 12. 2018 od 15 hodin uspořádala Farní charita Týn nad Vltavouv kostele sv. Jakuba Mikulášskou besídku.

Mikulášská besídka s písničkami, s legendou o Svatém Mikuláši a samozřejmě s návštěvou svatého Mikuláše, který na závěr všechny děti obdaruje, patří již k tradičním akcím Farní charity Týn nad Vltavou.

Tuto akci pořádá Farní charita Týn ve spolupráci s dobrovolníky v rámci Oranžového roku za podpory Jaderné elektrárny Temelín.

Mikulášská besídka Farní charity Týn nad Vltavou má svoje kouzlo právě v tom, že se koná v kostele, což je místo, které k adventu přímo patří. Advent je doba očekávání příchodu Ježíše Krista - jeho narození, doba příprav na nejkrásnější svátky v roce - na Vánoce. Proto jsme nabídli možnost strávit nedělní adventní odpoledne poklidnější a komornější formou. Na začátku besídky přivítal v kostele návštěvníky pan farář P. Václav a poté už začalo vyprávění legendy o svatém Mikuláši, jak zachránil město od hladomoru, která se traduje již více než tisíc let. Děti se zapojily do ukazovacích písniček a zpříjemnily si tak čekání na svatého Mikuláše. Ten se opravdu dostavila i se svými pomocníky - Andělem, který mu pomáhal s rozdáváním sladkostí dětem a Čertem, který na ty zlobivé čekal před kostelem.

Akce byla podpořena Jadernou Elektrárnou Temelín v rámci Oranžového roku 2018.

Skupina ČEZ