Tři králové dnes koledovali v Jaderné elektrárně Temelín

Tři králové se po třech letech vrátili do Temelína | Temelínky

„My tři králové jdeme k vám …“ znělo v pátek 6. ledna 2023 kolem poledne v administrativní budově elektrárny Temelín. Ta byla jednou z prvních zastávek vltavotýnských koledníků.

V Temelínkách byl uveřejněn článek o návštěvě Tří králů, kteří se po dvouleté pauze na Jaderou elektrárnu Temelín.

Tříkrálovou sbírku můžete také podpořit:

ONLINE koleda

Na webu Tříkrálové sbírky najdete online kasičku, do které po zadání PSČ nebo obce můžete přispět konkrétní Charitě na území ČR.

DAROVAT ONLINE

Koledníci z Borkovic_

Převod na účet

Charitu Týn nad Vltavou můžete podpořit bankovním převodem

Tříkrálový sbírkový účet

Variabilní symbol Charity Týn nad Vltavou:

VS: 777924001

QR_Týn

Děkujeme Vám a přejeme požehnaný rok 2023.

V případě dotazu nás kontaktujte koordinátora Tříkrálové sbírky:

Jitka Dopitová, tel.: 731 402 991, e-mail: vedouci@tyn.charita.c

Stále hledáme děti i dospělé, kteří by chtěli s námi "chodit za Tři krále". prosíme, ozvěte se nám! Můžete tak aktivně pomáhat vybrat peníze pro dobrou věc, ale také přinést lidem radost, písničku, předat Boží požehnání do roku 2023.

V případě zájmu nás kontaktujte koordinátora Tříkrálové sbírky:

Jitka Dopitová, tel.: 731 402 991, e-mail: vedouci@tyn.charita.cz

Jak Tříkrálová sbírka pomáhá

Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá.
Výnos sbírky je rozdělen podle vnitřního klíče Charity ČR takto:

• 65 % vybraných prostředků se vrací charitám, které je vykoledovaly,
  • 15 % je určeno na velké diecézní projekty,
  • 10 % na rozvojové projekty v zahraničí a do krizového fondu při mimořádných událostech,
  • 5 % na projekty Charity Česká republika, 5 % jsou zákonné režie sbírky.

VÍCE INFORMACÍ O VYUŽITÍ VÝTĚŽKU Z TŘÍKRÁLOVÉ KOLEDY CHARITY TÝN NAD VLTAVOU

Tři králové se po třech letech vrátili do Temelína
9. ledna 2023 Tříkrálová sbírka

Tři králové se po třech letech vrátili do Temelína

Rekordní výtěžek z letošní Tříkrálové sbírky již pomáhá. Děkujeme!
2. června 2022 Charita Česká republika

Rekordní výtěžek z letošní Tříkrálové sbírky již pomáhá. Děkujeme!

Všechny příspěvky z Tříkrálové sbírky jsou nyní pečlivě sečteny a zkontrolovány. Dárci přispívali do kasiček rozmístěných na veřejných místech, online i prostřednictvím dárcovských SMS. Jejich solidarita nás ohromila. Darovali totiž rekordní částku ve výši 141 371 664 korun, za kterou velmi děkujeme!

Tři králové v českobudějovické diecézi hlásí rekordní výtěžek
9. února 2022 Diecézní charita České Budějovice

Tři králové v českobudějovické diecézi hlásí rekordní výtěžek

Příspěvky z pokladniček Tříkrálové sbírky jsou sečteny. V neděli 16. ledna 2022 ukončili po celé republice koledníci svoji dvoutýdenní pouť se zapečetěnými kasičkami, nicméně sbírka pokračovala ve virtuálním prostředí v podobě online koledy až do 31. ledna. Celkem se do zapečetěných pokladniček po celé českobudějovické diecézi a díky bezhotovostním darům podařilo vybrat rekordních 9 127 139 Kč.

Výtěžek Tříkrálové sbírky pomůže ohroženým rodinám
7. února 2022 Tříkrálová sbírka

Výtěžek Tříkrálové sbírky pomůže ohroženým rodinám

Paní D.navázala spolupráci se sociální pracovnicí Charity Týn poté, co zůstala s dětmi sama. Předtím bojovala s těžkou nemocí a potom přišly neshody s partnerem. Jako matka dvou dětí, se kterými zůstala nakonec sama, dostala od místního odboru sociálních věcí nabídku spolupráce s  Charitou Týn nad Vltavou v rámci projektu SOS Rodina. Společně se sociální pracovnicí si paní D. začala dávat do pořádku svoje záležitosti. Začaly s hledáním zaměstnání, což vyvolalo potřebu zajistit školku pŕo děti, pokračovaly sestavením rodinného rozpočtu a nyní připravují vyřešení dluhové otázky. V průběhu spolupráce zjistily, že "nešťastné“ nastavení podnájemní smlouvy může znamenat pro paní D. okamžitou ztrátu bydlení v případě ,že upadne v nemilost pronajímatele. A protože sehnat nové bydlení pro matku samoživitelku, která nemá z čeho ušetřit na kauci je téměř nemožné, přivítala paní D. pomoc sociální pracovnice a společně se pustily do zmapování trhu s byty, možnosti získat sociální bydlení a umožnit tak klientce příště uzavřít nájemní smlouvu dle zákona a za spravedlivých podmínek.

Výtěžek Tříkrálové sbírky 2022 činí 389 333 Kč
5. února 2022 Tříkrálová sbírka

Výtěžek Tříkrálové sbírky 2022 činí 389 333 Kč

Je dokoledováno a pod dohledem zástupců měst a obcí, ve kterých se koledovalo, Charita Týn nad Vltavou rozpečetila kasičky. Po dlouhém sčítání a velkém napětí, zda se výtěžek z kasiček přiblíží předloňskému roku, jsme s radostí shledali, že byl překonán o 28 011 Kč. Další radost nám udělalo zjištění, že dárci přispěli také bezhotovostní platbou 3 321 Kč a přes webovou stránku online koleda 2 200 Kč. Výtěžek Tříkrálové sbírky Farní charity Týn nad Vltavou v roce 2022 činil 389 333 Kč. Všem dárcům velmi děkujeme!